Meldkamer Noord-Nederland

 

Meldkamer Noord-Nederland

 

Migratie meldkamers

 

Meldkamer Noord-Nederland is één van de meldkamerprojecten die door Strict is uitgevoerd en waar de jarenlange kennis en ervaring is ingezet door de specialisten van Strict. Als onafhankelijk adviesbureau begeleiden we zo’n project van A tot Z.

 

Van begin af aan

We hebben dit project voor de communicatie van de meldkamer van begin af aan begeleid; vanaf het opstellen van een functioneel programma van eisen in samenwerking met management en toekomstige gebruikers. We organiseren een marktconsultatie, stellen de documenten op voor de Europese Aanbesteding, waarna de leverancierskeuze en systeemkeuze volgt. Daarbij komt de opbouw en het testen van het systeem tot en met de bedrijfsvaardige oplevering aan de Meldkamer Noord-Nederland, inclusief de gekoppelde telefoon systemen van 112, de andere organisaties en de voice logger.

 

Samenvoeging meldkamers

Strict heeft de feitelijke migraties van de drie oude meldkamers naar de nieuwe meldkamer begeleid voor de 112 telefonie en algemene telefonie. Ook dit proces is begeleid vanaf de eerste inventarisatie tot en met de ‘op de minuut geplande’ verhuizing van de lijnen. Dit was een proces waar de burger uiteraard niets van mocht merken.

 

Mission critical

Dergelijke projecten zijn technisch complex door de mission critical omgeving. Zowel Meldkamer Noord-Nederland als Strict stonden écht voor een uitdaging. Die ervaring heeft Strict inmiddels ruimschoots opgedaan en weet dan ook waar de cruciale punten zitten. Strict bouwt een goede en intensieve samenwerking op met alle betrokkenen, het complete projectteam. De meldkamer draait nu, anno 2013, al 2 jaar naar volle tevredenheid.

 

Meer meldkamers

Naast de Meldkamer Noord-Nederland in Drachten is Strict ook nadrukkelijk betrokken geweest bij de realisatie van de Meldkamer Oost-Nederland in Apeldoorn en de meest recent gerealiseerde meldkamer van Amsterdam.

 

Hulpdiensten

Strict adviseert ook in meldkamerprojecten bij de hulpdiensten van Den Bosch, Limburg-Noord, Gelderland-Zuid, Twente en de Landelijke eenheid in het actuele proces om het aantal meldkamers te reduceren naar 10 in heel Nederland om de continuïteit in de dienstverlening in de noodhulp te kunnen blijven bieden.

 

Landelijke ontwikkelingen

Daarnaast is Strict nadrukkelijk als adviseur betrokken bij het opzetten van de “In beheername van de regie over de dienstverlening van de meldkamers” door het MDC, vooruitlopend op de landelijke ontwikkelingen om het beheer te uniformeren en te centraliseren. En we begeleiden diverse meldkamertrajecten in mission critical omgevingen buiten het OOV-domein, waaronder de luchthaven Schiphol en productie-omgevingen.

 

Meer informatie: c.loefen@strict.nl

 

Tel. 06-27085929

Vaardigheden

, ,

Gepubliceerd op

21 oktober 2015

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *