Een grote logistieke verhuisoperatie zorgt er voor dat vrijdag 18 mei de patiënten verhuist worden naar de nieuwbouw. Hiermee is het nieuwe Erasmus MC een feit en in gebruik. Vanuit Strict zijn wij ontzettend trots en dankbaar dat wij hier aan hebben bijgedragen!

In het nieuwe Erasmus MC worden steeds meer behandelingen uitgevoerd zonder dat er een overnachting voor nodig is. Zo worden patiënten nu ontvangen in de Centrale Dagbehandeling. Tijdens een chemokuur, infuustherapie, een kleine chirurgische ingreep en/of na een reeks diagnostische onderzoeken verblijft de patiënt comfortabel in één van de behandellounges op de dagbehandeling. Dit is een plek met een prettige sfeer waar zo nodig ook gebruik gemaakt kan worden van de privacy van een patiëntenkamer.

Alle patiëntenkamers in het nieuwe Erasmus MC zijn eenpersoonskamers. Zo wordt de privacy voor de patiënt en zijn/haar bezoekers enorm vergroot. Ook is het nu mogelijk om een gesprek met de arts of verpleegkundigen op de eigen patiëntkamer te voeren en hoeft de patiënt minder verplaatst te worden voor onderzoek. Om het gemak van de patiënten nog meer te vergroten en ze controle te geven over hun eigen verblijf, heeft iedere eenpersoonskamer nu een tablet waarmee de verlichting, zonwering en tempratuur kan worden geregeld. Zo kunnen ook maaltijdkeuzes via de tablet worden doorgegeven.

In het nieuwe ziekenhuis kan er op twee centrale locaties bloed worden geprikt of materiaal worden afgegeven. Verder wordt gewerkt met een digitaal aanmeldsysteem waar patiënten zich bij aankomst kunnen aanmelden. De patiënt ontvangt dan een dagticket met daarop alle informatie over zijn/haar bezoek aan de polikliniek.

Het nieuwe Erasmus MC is een ziekenhuis met een ‘healing environment’, waarbij er enorm veel focus ligt op daglicht en groen. Het is namelijk bewezen dat veel groen een positief effect heeft op herstel van patiënten. Zo zijn er twee daktuinen aangelegd die toegankelijk zijn voor patiënten, bezoekers en medewerkers. Met bijna 3.000m2 zijn dit de grootste daktuinen van Nederland op deze hoogte.

Felicitaties aan alle medewerkers van het Erasmus MC en veel succes toegewenst met de verhuizing!