Blog

Uitwisseling van inzichten tussen Agile generaties tijdens meetup bij Strict

De Enterprise Agility consultants van Strict begeleiden organisaties naar een agile manier van werken. Strict is actief lid van het Agile Consortium, en vervult rollen in het bestuur van zowel het Agile Consortium als het Young Agile Consortium. Vanuit dit lidmaatschap ondersteunt Strict het gedachtegoed van het Consortium en brengt Agile professionals samen om te discussiëren over actuele en inhoudelijke aspecten binnen het kennisgebied.  

Agile meet-up

Van links naar rechts: Chiel van Ewijk (Agile coach, aangesloten bij AC/YAC), Marielle Roozemond (Agile Transformation Expert, aangesloten bij AC), Frederik Schukken (Change Management Consultant, aangesloten bij AC), Jeroen Venneman (gehurkt) (Founder Filotes, Voorzitter AC), Thijs Assmann (Young Professional bij Strict, YAC), Patrick Verheij (Partner Altimos, aangesloten bij AC) en Nathalie Hezemans (Scrum master, aangesloten bij YAC)

Agile kennis en expertise delen 

Het Agile Consortium NL (AC) is een vakvereniging die Agile professionals samenbrengt. Op deze manier helpen zij organisaties om op het hoogste niveau te presteren door agile te werken. Op een toegankelijke en direct toepasbare manier delen ze ervaringen en vergroten ze het begrip op verschillende niveaus van de agile body of knowledge. Ze bieden een platform voor de uitwisseling van kennis en ideeën en het vergroten van kennis en expertise binnen diverse communities. Deze communities bestaan uit leden van het agile consortium, agile liefhebbers en enthousiastelingen, en professionals die willen leren en verbinden.  

Strict en Young Agile Consortium 

Het Young Agile Consortium (YAC) zet zich in voor dezelfde doelen als het AC en verbindt jonge agilisten in de leeftijd tot en met 35 jaar. Ze hebben diverse evenementen georganiseerd zoals “ZOO Samenwerken” bij Strict in september '23, bij Epic Agility in maart '24 en tijdens het jaarcongres in november vorig jaar. Strict Agile consultant Chiel van Ewijk is lid van zowel het bestuur van het AC en het YAC, fungeert als ‘linking pin’ tussen beide besturen en is mede-initiatiefnemer van de meetup. "In de afgelopen anderhalf jaar hebben we een variatie aan inspirerende, verbindende en interactieve events gehad. Er is altijd veel belangstelling voor de activiteiten die we organiseren en zien dat mensen er echt tijd voor vrij maken in de agenda. Dat leidt tot mooie sessies, vanuit intrinsieke motivatie. De komende periode willen we ons richten op het versterken van de verbinding met onze huidige achterban, de leden en diverse communities. Als we de krachten bundelen kunnen we samen nog verder komen.", aldus Chiel van Ewijk. 

Agile generaties verbinden 

De meetup bij Strict was gericht op het verbinden van het Agile Consortium (AC) en het Young Agile Consortium (YAC). De aanwezigheid van beide besturen benadrukt ook het belang van samenwerking en interactie tussen Agile professionals. Er is gesproken over waar de verschillende agile generaties energie van krijgen, alsook interactie, vakmanschap, anders denken, innovatie en het onderling delen van kennis ter vergroting van ieders inhoudelijke kennis en expertise. Het doel hiervan was het verkrijgen van gezamenlijke inzichten en het stimuleren van verbinding tussen Agile communities. Onderling zijn concrete afspraken gemaakt zoals het organiseren van events, een jaarlijkse rondgang langs de communities en het actief delen van de nieuwste kennis en innovatie. 

Over Strict 

Strict is expert in digitale transformatie en ondersteunt organisaties bij het definiëren en realiseren van hun digitale ambities. Strict geeft daarbij praktijkgericht en onafhankelijk advies over de toepassing van innovatieve technologieën, ontwerpt de digitale strategie en begeleidt de implementatie met een stapsgewijze en multidisciplinaire projectaanpak. De focus ligt hierbij op het borgen van bedrijfscontinuïteit en vergroten van de wendbaarheid waardoor organisaties sneller kunnen anticiperen op veranderingen in de markt. De Agility experts van Strict begeleiden vanuit dat perspectief vele organisaties naar agile werken. 

Ontvang updates via mail

Recent Blogs

Strict werkt continue aan zorgspecifieke kennisontwikkelingen van consultants

Strict werkt continue aan zorgspecifieke kennisontwikkelingen van consultants

do 22 aug 2024 4 min read
Maak kennis met Emilie de Raadt, projectmanager bij Strict

Maak kennis met Emilie de Raadt, projectmanager bij Strict

di 20 aug 2024 3 min read
Kan 5G Missiekritische communicatie wel op Android? | De Strict 5G Podcast
5G

Kan 5G Missiekritische communicatie wel op Android? | De Strict 5G Podcast

vr 16 aug 2024 1 min read