Blog

Persbericht: Strict ondersteunt VNG Realisatie bij succesvolle aanbesteding voor innovatieve communicatiediensten

Innovatief communicatieplatform legt de basis voor optimale dienstverlening van gemeenten

Luister naar de tekst*
3:17

* Deze audio is gegenereerd met AI op basis van de tekst van dit artikel.

Strict heeft met VNG Realisatie, onderdeel van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), een complex aanbestedingstraject succesvol afgerond. VNG Realisatie streeft naar een krachtige lokale overheid en stelt daarom diensten centraal beschikbaar voor gemeenten, waaronder telecommunicatiediensten. Strict ondersteunde de VNG bij de complexe aanbesteding, die in de markt is gezet als GT Connect 2. Deelnemende gemeenten kunnen nu profiteren van innovatieve communicatiediensten en -producten en kunnen Microsoft Teams inzetten als telefonieplatform. Zo geven zij de dienstverlening richting burgers en bedrijven een flinke impuls.

Gemeente altijd bereikbaar

Burgers zijn steeds vaker online en verwachten dat hun gemeente direct bereikbaar is via alle mogelijke communicatiekanalen. Om publieke toegevoegde waarde te blijven leveren, moeten gemeenten meegaan met de technologische ontwikkelingen en hun infrastructuur vernieuwen, uitbreiden of vervangen. VNG Realisatie ondersteunt hen daarin. In dit kader is eind 2023 een aanbesteding uitgevoerd waarmee VNG communicatiediensten en -producten inkoopt. Deze zijn bedoeld als aanvulling op en koppeling met het bestaande Microsoft Teams platform bij deelnemende gemeenten. Hierdoor kunnen zij Microsoft Teams inzetten als telefonieplatform. Strict ondersteunde de VNG bij deze complexe aanbesteding, die in de markt is gezet als GT Connect 2. Strict heeft bijvoorbeeld de sterk uiteenlopende wensen en eisen van deelnemende gemeenten vertaald naar oplossingen en een uitvraag in de markt.

Complexe aanbesteding

Bjorn van Rosengarten, programmamanager GT bij VNG Realisatie: "We hebben als VNG Realisatie veel kennis over aanbestedingen. De uitdaging zit in het feit dat het bij deze specifieke aanbesteding gaat om nieuwe technologie die zich ook nog eens snel ontwikkelt. Daar komt bij dat de technologische infrastructuur bij gemeenten doorgaans complex is en dat sterk wisselende eisen moeten worden vertaald in oplossingen. Om dit in goede banen te leiden hebben we een beroep gedaan op Strict, dat onder andere een grote rol heeft gespeeld bij de pre-assessment. Tevens heeft Strict geholpen bij het opstellen van een functioneel/technisch programma van eisen en wensen. Mede door de kennis van Strict, is een complexe uitvraag beheersbaar gebleven en is de aanbesteding succesvol afgerond."

Excelleren in de digitale transformatie

Jan-Hein Bastiaenen, CEO van Strict: “We zijn blij met het vertrouwen van VNG Realisatie in Strict om de GT Connect 2 aanbesteding tot een succes te brengen. Onze passie is om organisaties te laten excelleren in de digitale transformatie en de continuïteit en kwaliteit van services te waarborgen. Efficiënt en effectieve communicatie is hierbij een essentieel onderdeel. Door gemeenten nu een platform te bieden dat effectieve en efficiënte communicatie mogelijk maakt, voorziet de VNG in een belangrijk deel van de multichannel aanpak. De burger verwacht optimale en transparante dienstverlening en daarvoor is GT Connect 2 het fundament. We blijven als Strict aangehaakt om de VNG waar nodig opnieuw van advies te voorzien.”

Benieuwd naar het volledige klantverhaal? Lees het hier

 

Ontvang updates via mail

Recent Blogs

Internet via satelliet: zinvol als back-up?
5G

Internet via satelliet: zinvol als back-up?

do 10 okt 2024 1 min read
Private 5G Netwerken: daar komt wel wat bij kijken!
5G

Private 5G Netwerken: daar komt wel wat bij kijken!

do 10 okt 2024 2 min read
Maak kennis met Jesse Peters, junior projectmanager bij Strict

Maak kennis met Jesse Peters, junior projectmanager bij Strict

do 10 okt 2024 2 min read