Blog

Lotte de Bruijn nieuwe CEO Strict

Geschreven door Strict | wo 16 okt 2024

Strict CEO en oprichter Jan-Hein Bastiaenen draagt per 1 januari het stokje over 

Wij hebben met Lotte de Bruijn (44) een nieuwe CEO in huis gehaald. Zij zal met ingang van 1 januari 2025 het stokje overnemen van oprichter Jan-Hein Bastiaenen (64). Hij gaat zich vanaf dat moment binnen Strict focussen op onder meer strategie en coaching. Lotte de Bruijn is afkomstig van NLdigital, de brancheorganisatie voor de digitale sector in Nederland, waar zij al ruim tien jaar algemeen directeur is  

 
Zelfstandigheid gegarandeerd 

Jan-Hein Bastiaenen heeft Strict sinds de oprichting in 2000 opgebouwd tot de vooraanstaande IT-partner die het nu is. Een onafhankelijke dienstverlener die de digitale ambities van organisaties in vitale sectoren waarmaakt. Om deze status en de zelfstandigheid in de toekomst te garanderen, is dit jaar een strategisch aandeelhouder aan boord gekomen. Bastiaenen blijft nog minimaal vier jaar nauw betrokken bij Strict, onder andere om een sterk managementteam te formeren. Met de benoeming van Lotte de Bruijn tot CEO is hiervoor de eerste grote stap gezet.  

Maatschappelijke betrokkenheid en commerciële slagkracht 

Lotte de Bruijn begon haar loopbaan bij computergigant Dell en vervulde daar verschillende commerciële en leidinggevende functies. Daarnaast was zij nauw betrokken bij de oprichting en ontwikkeling van het young professional netwerk binnen dit concern. In deze rol raakte Lotte al betrokken bij NLdigital, als voorzitter van het Young ICT Professionals netwerk van de brancheorganisatie. In 2014 maakte zij de overstap naar het dagelijks bestuur van NLdigital als algemeen directeur. In haar vrije tijd is Lotte graag in de natuur, bij voorkeur in het gezelschap van haar vriend, honden en paard. 

Lotte de Bruijn: “Ik voel mij ontzettend thuis bij NLdigital, vooral omdat we als vereniging een waardevolle bijdrage leveren aan maatschappelijke en economische uitdagingen. Tegelijkertijd wilde ik na tien jaar NLdigital graag weer terug naar het commerciële bedrijfsleven. Via ons gemeenschappelijke netwerk kwamen Jan-Hein en ik bij elkaar en het klikte meteen. Ik zag direct dat ik bij Strict mijn maatschappelijke betrokkenheid en commerciële slagkracht kan combineren. Strict staat bijvoorbeeld met zijn kennis en oplossingen aan de basis van innovatie in onder andere de zorg en garandeert bedrijfscontinuïteit van essentiële organisaties. Verder weet ik dat de mens bij Strict altijd op één staat en dat spreekt mij erg aan. Ik kijk er naar uit om samen met de mensen van Strict stevige ambities neer te zetten en waar te maken.” 

Schat aan ervaring 

“Ik ben ontzettend blij dat we Lotte de Bruijn als nieuwe CEO aangesteld hebben”, zegt Jan-Hein Bastiaenen,. “We zetten met Strict steeds nieuwe stappen om onze zelfstandigheid in de toekomst te kunnen waarborgen en het organiseren van mijn opvolging is er daar één van. Lotte is geknipt voor de functie van CEO bij Strict. Ze beschikt uiteraard over een schat aan ervaring en een omvangrijk netwerk, weet commerciële kansen te benutten en heeft oog voor ICT-oplossingen die de samenleving beter maken. Ik kan per 1 januari met een gerust hart het stokje overdragen en ik kijk er naar uit om samen met Lotte het managementteam van Strict verder uit te breiden en te versterken.”