Op 1 november heeft ENLETS (European Network for Law Enforcements Technology Services) een driedaags congres georganiseerd  voor de hoofden meldkamers en crisisbeheersing van Europese politiekorpsen. Daarbij stond ook het thema technologische ontwikkelingen op de agenda. In dat kader mocht Strict een presentatie geven over de nieuwe 5G communicatietechnologie pilots die de gemeente Amsterdam daarvoor gaat inrichten. In die pilots zullen – in samenwerking met de luchthaven Schiphol en de Amsterdam Arena – diverse (politie)toepassingen worden beproefd in combinatie met 5G communicatiediensten. De deelnemers benadrukten terecht het belang van ultrahoge beschikbaarheid en volwaardige functionaliteit van de toekomstige 5G netwerken voor toepassing door public safety-organisaties.

 

In een heldere presentatie heeft Ken Klaver van Strict de toekomstige waarde van 5G uit de doeken gedaan. In zijn betoog laat hij zien welke nieuwe kansen 5G biedt en welke belangrijke toepassingen er ontstaan, die een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan veiligheid, openbare orde en innovatie.

 

Bent u nu al benieuwd naar de mogelijkheden en nieuwe kansen op het gebied van 5G voor openbare doelen, business of voor uw organisatie? We praten u heel graag vrijblijvend bij.