Agility.

De snelheid waarin de wereld verandert neemt exponentieel toe. Door toenemende globalisatie en internationale communicatie wordt de potentiële markt voor veel bedrijven groter en aantrekkelijker, wat de concurrentiepositie steeds meer onder druk zet. Daarnaast volgen technologische ontwikkelingen elkaar in een steeds hoger tempo op. De verregaande digitalisering van goederen en diensten zorgen ervoor dat start-ups sneller kunnen toetreden tot van oudsher moeilijk te bereiken markten. Daarnaast leggen nieuwe generaties van (potentiële) klanten steeds meer focus op de geleverde waarde dan de loyaliteit aan het merk en product.

Het verhogen van de enterprise agility is noodzakelijk om snel genoeg te kunnen reageren op deze ontwikkelingen om daarmee ook op lange termijn relevant te blijven.

SNEL EN WENDBAAR ZIJN.

Om als organisatie effectief te kunnen opereren in deze dynamische omgeving zijn drie dingen van essentieel belang. Ten eerste is het belangrijk om als organisatie continu te valideren of er gewerkt wordt aan de elementen die de hoogste waarde leveren voor de organisatie. Ten tweede is het belangrijk om het executievermogen te ontwikkelen om kortcyclisch én kwalitatief producten te ontwikkelen en aan te passen. Hiermee kan de hoogste waarde ook in korte tijd worden geleverd. Ten derde is het belangrijk dat de organisatie continu wordt verbeterd om datgeen wat het doet ook steeds effectiever en efficiënter uit te voeren. Dit betekent dat we een lerende organisatie moeten creëren die steeds beter, steeds sneller en meer wendbaar kan inspelen op haar omgeving, om daarmee te kunnen overleven in deze nieuwe wereld.

ONZE VISIE.

Wij geloven dat enterprise agility duurzaam wordt verhoogd door de snelheid en wendbaarheid die vaak bij één team wel realiseerbaar is. Dit wordt in stand gehouden wanneer agility wordt geschaald tot het niveau van de gehele organisatie. Aan de hand van principes ontwikkelt de organisatie hierbij practices waarmee de uitdagingen die ontstaan wanneer meerdere teams, meerdere producten of meerdere afdelingen moeten gaan samenwerken om de maximale waarde te kunnen leveren. Wij richten ons daarom op het doorvoeren van echte veranderingen binnen alle relevante aspecten van de voortbrengingsketen, gericht op het maximaliseren van de geleverde waarde tegen een een lage cost of change.  

HERKENBAAR?

Veel van onze klanten lopen bij het verhogen van hun enterprise agility aan tegen gelijksoortige uitdagingen:

  • Hoe kunnen wij sneller inspelen op de belangrijkste ontwikkelingen in een continu veranderende omgeving?
  • Hoe zorg ik ervoor dat de snelle, wendbare teams zelf-organiserend maar toch in samenhang met elkaar kunnen werken?
  • Hoe krijg ik beter zicht op de echte waarde die continu door de teams, de producten en de business wordt geleverd?
  • Hoe kunnen we zorgen dat wij blijven voldoen aan de interne en externe wet- en regelgeving?
  • Hoe kunnen we (beter) sturen op de elementen die voor ons als organisatie van cruciaal belang zijn, wanneer snelle, wendbare teams steeds meer verantwoordelijkheid krijgen?
  • Hoe houden wij grip op de transformatie om de enterprise agility te verhogen en kunnen wij het effect ook daadwerkelijk valideren?

ONZE DIENSTEN.

Je titel komt hier

Strict ondersteunt haar klanten met het adviseren over en begeleiden van de transformatie om de enterprise agility van de organisatie op een duurzame wijze te verhogen. Hierbij maken wij gebruik van een breed palet aan ondersteunende diensten zoals; trainingen, workshops, interventies, coaching en practices gericht op het identificeren en uitvoeren van de meest waardevolle stappen om het gewenste resultaat te bereiken.

Je titel komt hier

Daarnaast begeleiden wij business owners, product owners, product managers en portfolio owners in het effectief opzetten en uitvoeren  van portfolio- en productmanagement. Met onze aanpak zijn wij in staat om in een korte periode te komen tot bruikbare resultaten. Hierbij kun je denken aan het ontwikkelen van de product visie, product canvas, customer journeys, story map en portfolio- of productbacklog. Wij adviseren en coachen bij een goede inrichting van de samenwerkingsverbanden met de business en de ontwikkelteams. 

Je titel komt hier

Tot slot begeleiden wij agile coaches en Scrum Masters om de volgende stap in de volwassenheid van de verschillende teams te organiseren. Op basis van onze self-assessments geven we teams inzicht in de beste aandachtsgebieden om snel en wendbaar producten van hoge waarde te kunnen ontwikkelen.  

onze agility experts.

Marco de Jong

Marco de Jong
Consultant

Over Marco

Marco de Jong is een ervaren en resultaatgerichte principal consultant op het gebied van Enterprise Agility & Lean. Hij is een uitdagende coach en bevlogen trainer met een achtergrond in organisatie ontwikkeling, management en software development. Door zijn eigen stijl van coaching weet hij mensen te helpen het beste uit henzelf en hun organisaties te halen.

Jurjen de Groot
Consultant

Over Jurjen

Jurjen de Groot is een gepassioneerde principal consultant en trainer op het gebied van Scrum en Enterprise Agility. Hij gelooft in de eenvoud die de essentie van agility met zich meebrengt. Door zijn unieke stijl van coaching laat hij organisaties zien dat het, vanuit onder in de organisatie, verhogen van Enterprise Agility, erg haalbaar is.

Stefan Kennedie

Stefan Kennedie
Consultant

Over Stefan

Stefan is een enthousiaste Scrum en Agile consultant en trainer die veel ervaring heeft in het trainen en coachen van professionals voor wie Agile en Scrum nieuw zijn. Hij heeft uitgebreide ervaring in het toepassen van Scrum bij organisaties buiten het IT-domein.

Filip de Kort

Filip de Kort
Consultant

Over Filip

Filip de Kort is een enthousiaste senior consultant en is inhoudelijk sterk en durft veelzijdige en complexe opdrachten met beide handen aan te pakken. Vanuit zijn ruime projectervaring ziet hij de toegevoegde waarde in het gebruik van Agile frameworks. Vraagstukken op het snijvlak van organisatie en ICT, in hoog dynamische en veranderende omgevingen, ziet hij dan ook als uitdagingen, waarbij hij verandermanagement en schaalbaarheid van agile inzet.

Stefan Brouwer
Consultant

Over Stefan

Stefan Brouwer is een medior consultant en trainer op het gebied van Scrum en agility. Hij combineert zijn theoretische kennis en analytische blik met een pragmatische aanpak. Door zich te focussen op continue verbetering helpt hij teams om het maximale uit zichzelf te halen.

Ken Soedira

Ken Soedira
Consultant

Over Ken

Ken Soedira beschikt als medior consultant en Scrum Master over een gezonde dosis enthousiasme en creativiteit. Met oog voor het gewenste resultaat gaat Ken elke uitdaging aan. Vanwege zijn open en sociale houding raakt hij snel vertrouwd binnen de organisatie en draagt hij met zijn kennis bij aan een mooi eindresultaat. Dit door met een eerlijke en kritische manier te kijken om zichzelf en ook anderen constant te blijven ontwikkelen.

Ken Soedira

Rob Kobussen
Consultant

Over Rob

Rob Kobussen is een ervaren Agile coach. Mensen, teams en organisaties laten werken vanuit de bedoeling, “waar gaat het in onze organisatie nu echt om”? Dat is de kern van Rob zijn toegevoegde waarde binnen organisaties. Daarbij helpt hij managers en medewerkers om zichzelf verder te ontwikkelen. Rob gelooft dat je mensen niet kunt veranderen, dat doen ze zelf als ze dat echt willen. Je kunt daarbij wel helpen door het verschaffen van nieuwe inzichten. Rob is enthousiast over de agile waarden en principes en weet deze over te brengen zijn naar coachees, zonder daarbij dogmatisch te worden.

Chiel van Ewijk
Consultant

Over Chiel

Chiel van Ewijk is een oplossingsgerichte, empathische medior consultant. Met zijn ruime internationale werkervaring, scherpe, kritische maar weloverwogen blik, en een sterk analytische mindset helpt hij organisaties verder op het gebied van Scrum en agility. Chiel houdt van een uitdaging en zoekt graag naar een oplossing waarbij samengewerkt wordt, en haalt energie uit het vooruit brengen van mensen op zowel persoonlijk als professioneel niveau.

Martijn van Dordrecht

Nina Verlaek
Consultant

Over Nina

Nina Verlaek is een medior consultant en trainer op gebied van Scrum en het Agile gedachtegoed. Door onder andere te focussen op het gedrag van de mens helpt ze teams met continue leren en verbeteren. Met haar brede (internationale) ervaring, haar frisse blik en haar drive maakt ze het verschil.

Martijn van Dordrecht

Olaf Teeling
Branchemanager

INZICHT.

Het managen van een productplan

Het managen van een productplan

Het afgelopen jaar hebben Femke Hille en Marco de Jong hard gewerkt aan het schrijven van het boek “Enterprise Agility – Een effectieve transformatie op basis van principes en practices”, die op 14 september wordt gelanceerd op het event “Towards an Agile Government”....

Lees meer
Het creëren van een product roadmap

Het creëren van een product roadmap

Het afgelopen jaar hebben Femke Hille en Marco de Jong hard gewerkt aan het schrijven van het boek “Enterprise Agility – Een effectieve transformatie op basis van principes en practices”, die op 14 september wordt gelanceerd op het event “Towards an Agile Government”....

Lees meer
De noodzaak van agility op teamniveau 

De noodzaak van agility op teamniveau 

Het afgelopen jaar hebben Femke Hille en Marco de Jong hard gewerkt aan het schrijven van het boek “Enterprise Agility – Een effectieve transformatie op basis van principes en practices”, die op 14 september wordt gelanceerd op het event “Towards an Agile Government”....

Lees meer

Meer weten over wat wij voor jullie kunnen betekenen?

Onze consultants helpen jullie graag verder. Laat via het formulier jouw gegevens achter om vrijblijvend in contact te komen. We kijken dan graag gezamenlijk hoe we jullie kunnen helpen.

Vraag meer informatie aan

Van digitale ambities naar resultaat.