Provincie Utrecht wil haar reizigers een zo optimaal mogelijke tramreis bieden. Samen met Provincie Utrecht heeft Strict daarom het communicatieplatform ULTRA opgezet. Dankzij ULTRA kunnen trams blijven rijden wanneer één van de netwerken uitvalt, kunnen reizigers hun reis plannen met betere realtime informatie en is er een betere veiligheid voor de reiziger. Vanaf deze zomer zullen alle trams met het communicatieplatform ULTRA uitgerust zijn.

Om de communicatie tussen de tram en de reiziger goed te verzorgen was een nieuwe techniek nodig. Uit deze behoefte is ULTRA, Utrecht Lightrail Tram Architecture, ontstaan. Er is een systeem gecreëerd dat gebaseerd is op de IT for Public Transport architectuur. Hiermee wordt een tramsysteem gerealiseerd welke modulair van opzet is.

Het project ULTRA maakt onderdeel uit van de digitale ambitie van Provincie Utrecht om haar reizigers een zo optimaal mogelijke reiservaring te bieden. Strict helpt de provincie hierin met het zetten van de digitale stip op de horizon.

Betrouwbaar en veilig reizen

Een belangrijk onderdeel van de digitale ambitie van Provincie Utrecht is de betrouwbaarheid. Deze wordt gerealiseerd met een dubbel mobiel netwerk. Daardoor kunnen trams gewoon blijven rijden als er één netwerk uitvalt. Ook zorgt het vernieuwde systeem ervoor dat reizigers actuelere reisinformatie krijgen en dat er automatisch alternatieve routes worden geboden. Misschien nog wel het belangrijkste voordeel: de digitale ontwikkelingen dragen bij aan een betere veiligheid voor de reiziger.

ULTRA in beeld

Benieuwd hoe project ULTRA er in de praktijk uitziet? Bekijk dan de video die we samen met Provincie Utrecht hebben gemaakt!